Harum Malam Supplement Terbaik!

Assalamualaikum

Tgk tajuk pown dah taw kan. Dah ramai dah yang try supplement ni. Ramai yang cakap supplement ni mmg bagus. Alhamdulillah, I already tried it, and the result is mmg berkesan. X kisah la yang x kawin pown boleh amik, yang dah kawin pown boleh amik.

Kita as perempuan kena jaga penampilan luaran dan dalaman. Sebab kecantikan luaran terserlah apabila kecantikan dalaman terjaga. Bukan kecantikan dari segi fizikal sahaja, kecantikan rohani dan jasmani pown kena titik beratkan. Aceceh....dah macam bagi tazkirah plak..hehehe

Sebagai contoh, try kita tgk mak mak kita..still cantik lagi kan, pandai diorg jaga badan diorg kan sebab masa muda2 diorg akan amalkan petua turun temurun. My mum dulu suka makan jamu2, ulam2 dan amalkan pemakanan yang sihat. Kalo bebudak skrang, tgk sayur hijo sikit pown x nak apatah makan sayur hijo. Hahahaha...



Harum malam ni harga sebotol (kalau area utara la) RM25, kalo beli dua botol RM50. Selalu I beli kat Giant SP, depan guardian ada kedai jamu nama Awatif. 

Dah ramai dah blogger wat review kan, so kebaikan dia yang I boleh rasa, sebab x kawin lagi kan so dia membantu mencantikkan kecantikkan dalaman. Keputihan berkurangan, rasa lebih bertenaga, muka rasa glowing sikit, dan dpt membantu shapekan bentuk badan. Kalo nk taw mcm mana kebaikan dia lagi, try beli n minum.

Cara minum dia satu sudu pagi dan satu sudu malam. Dua kali sehari la. Tapi I nk jimat, I minum malam je..hehehehe

Dan satu lagi pesanan amat2 penting, lepas bukak botol supplement ni, supplement ni kena simpan dalam peti sejuk taw. Jangan sesekali letak dlm suhu bilik or high temperature. Kalo tidak, rosak terus supplement ni. Igt taw pembaca2 sekalian, simpan dalam peti sejuk taw. Peace! :)

Lots of love by TheTiramisuLovers

Happy Birthday!

Assalamualaikum

Baru2 ni birthday my officemate. So, we make surprise celebration for her. The day before the date, both of us like to watch disney frozen. Ala..cerita kartun frozen tu. Best sgt...hehehe So, she's like to imitate that she's Anna "Do you wanna make a snowman?" Tapi pipi x leh munggil macam dalam kartun tu lah..hehehe

The best things when celebrate birthday is we will have makan2. Disamping itu, boley eratkan silaturahim sesama rakan sekerja also can chit chat about what ever. Asyik cakap pasal keja ja kan mesti boring....

I think this is the last birthday that I can celebrate her birthday. Insyaallah next year I'll move to new place. X taw lagi nk move pi mana. Huhuhu

To my best officemate in the world, Happy Birthday dear, May your wishes comes true. Macam biasa cake turun dari langit plus theme frozen. Sweet dak? hehehe :)



Kek dari langit plus frozen theme ni serius sedap! Yang bola2 kecik tu rasa die mcm gula2 getah pown ada..rasa mcm mint pown ade..sedap sgt! :)

video

Video ni plak our chinese officemate yang buat. Siap ada soundtrack kat blakang, her fav song wat masa skrang la... Hehehe :)

Lots of love by TheTiramisuLovers

Bunga Telur vs Goodie Bags

Assalamualaikum


VS



Tajuk kali ni just nk share opinion tentang Bunga Telur vs Goodie Bags. Selalunya pertanyaan ni diutarakan oleh family yang nk buat/langsungkan kenduri kawin. Kalo lain kenduri macam cukur jambul ke, doa selamat ke pown bleh tapi nmpak "rare" sikit lah. 

Ok, my family b4 this ada bincang nk bagi apa untuk tetamu time majlis kenduri nnti. So, my mum decide nk bagi goodie bags. But I still want Bunga Telur which is kind of unique. Lagi pown ini tradisi lama. Why not build it again. Right? After that, we decided to give both, goodie bags and bunga telur.

Start calculating the cost. OMG! Hahahahaha... (anda boleh tahu so, no need me to explain k...) tssssskkkk T_T"

The cost to make one goodie beg maybe up until RM1 each or more. Depends what kind of souvenir or foods you want to put inside. Plus bunga telur maybe up to RM2. Itu x termasuk lagi bila korang tgk diorg buang beg tu merata-rata. Mesti lagi sakit hati. Beli mahai2 pas tu buang. Tsssskkkk T_T

Lepas tu our family ada attend satu kenduri kawin ni. Diorg bagi bunga telur ja. Simple. Bebudak plak dpt keropok bantal. Comel sgt! So, mintk mak think again the idea yg nak bagi goodie bags tu. So, mak decide kita bagi bunga telur je lah. Yeay! Alhamdulillah..selamat my duet..hehehe

Cost nk buat bunga telur sebenrnya x mahal. Sekarang ni mcm2 jenis bunga telur boleh buat. Made from paper crepe, kaen stokin, anyam kertas jadi bakul, anyam ribbon jadi bentuk ikan and etc. Kalo bnyk duet sgt boleh la beli. Tapi kalo nk jimat, DIY sendiri. X susah la..senang ja..plus baru rasa excited nk kawin! Kan....

Let me give you the calculation for making Bunga Telur from paper crepe:


1 Paper crepe: RM 0.60 (Can make 4 carnation flowers)
Ribbon (width 1cm) : RM 1.50 x 2 (Need to use two different colours) 
1 Meter kain net (untuk sarung telur) : RM 3.50 per meter (Boleh dapat dlm 50 sarung telur)
Lidi : Beli dlm bungkus lidi sate murah ja..x igt harga
Gam tape
Of course wire size 28 or 30. RM 0.60 satu pek tapi bnyk ok...murah kan..


Total gross, satu bunga telur Carnation mgkin RM 0.80 - RM1.00. Tapi sesetengah pengusaha yang buat dan jual bunga telur jenis ni, diaorg jual pada harga RM2.00 - RM2.50 sebatang!!! So, as a conclusion buat la sendiri. Jimat...Jimat... :)

Lots of love by TheTiramisuLovers

Hari Survey Butik Pengantin!

Assalamualaikum

Alhamdulillah...tarikh akad nikah pown dh decide, tarikh kenduri pown dh decide. Dua-dua pihak pown dh setuju. Tggu je lah tarikh2 berkenaan....So now lets start the preparation! Yeah..hehehe

Hari minggu Ahad yang lepas I ajak my best friend Dayah, gi usha butik pengantin area SP (Sungai Petani). Naseb la dia mau. Segan la gi sorg2...hahaha Tapi, semuanya I survey through fb dulu sebelum gi redah butik diorg. Cadangnya nk gi dlm pkl 10pgi mcm tu, tapi terpikir plak mesti ramai org kat butik. Almaklumlah, musim kenduri...mesti ramai pengantin sedang bersiap.

So, kitorg gerak dalam 12 lebih. First pegi area Bakar Arang. Pegi satu tempat ja, tu pown sbb betol2 tepi jalan n bertentangan dgn Kilang Sharp. Fasha de Touch kat butik ni baju-baju dia cantik gila! Ramai jgk pi kat diorg ni...pakej dia plak based on our budget. Diorg boley mix match ikut budget customer. So, pandai2 la bincang ye...hehehe


Next pegi butik Galeri Romantika. Dekat dgn Thunder Print SP. Baju2 dia cantik n butik dia bersih. Suka la...sebb time sampai pengantin dh keluar so, x crowded sgt n ada ruang nk berbincg dgn staff kat situ. Budget dia dlm RM2000 boleh dpt sepasang baju, 1x make-up, hiasan bilik tidur, pelamin biasa, dan meja santapan. Kira ok lah sape yg nk sep budget kan. Tanya jgk akak tu, kalo nk pelamin latest design mcm mana. So, akak tu ckp tmbh harga sikit la...

 Selepas tu, kitorg terus ke pekan. Pergi plak butik yg betol2 depan CS (Central Square) lokasi dkt dgn CIMB Bank. Butik De' Busana. Butik ni pown x ada pakej. Tapi based on customer budget.


Lepas tu, kitorg straight pegi Amanjaya Mall, pi mkn dulu. Late lunch kiranya. Dah setel mkn baru teruskn perjalanan/pencarian kami. Cewah!!! Hehehe Pi pulak butik dkt dgn Sek Men Teknik SP. Butik Iriesh namanya. Nak habaq mai, orang kata pakej kat sini sgt affordable! X percaya try pi...

Masa sampai kat sana dah pkl 4ptg mcm tu lah...so, owner dia x ada..tsssskkkkk T_T" Mula nk nagis plus geram. Huhuhu tapi sempat sembang dgn staff dia lah...but I want her to quote me price. Huhuhuhu...so, kena pegi pulak la nnti...huhuhu 



So, gambar2 kat atas ni business card diorg. Sesapa yg mcm I still cari weeding boutique try la hello2 or cari diorg kat FB ke..mane taw jumpa ka kan...

But I nk pesan satu ja, we as customer, kalo kita decide nk kawin wana tema sekian2, tetapkan pendirian kita. Jangan last2 minit nk cancel warna la..nk warna laen la...Nk pelamin mcm laen la..tu mmg nk kena penampo...Hahahaha. I kasi free advice untuk semua bakal pengantin also include me. Jgn sushkan org laen, Insyallah Allah SWT permudahkn urusan kita.

Jugak nasihat untuk pengusaha butik (amboi dah besar sgt ke nk bagi nasihat kat org???), bukan nk tunjuk "lagak" tapi layan la customer elok2. Ini tidak, baru je sampai dgn x jemput duduk, kalo jemput pown macam ajak2 ayam pastu muka kerek, tanya kerja mana (yes saya kerja kilang! apa igt kilang low standard!) mcm x mampu nk jadi pelanggan dia. Mmg first impression I kasi lu 0% ok!... X boleh ke cakap elok2..x semua customer perangai diorg sama.

On that day, I just be +ve. Maybe dia baru gaduh dgn mana2 client or having bad experience with other clients. Mana kita taw kan....

Lots of love by TheTiramisuLovers

What kind of skin care product that I have used?

Assalamualikum

Hai everybody..lama x update. Recently I have business trip so, kind of busy little bit. But now ok sikit la..

So, today entry is about what kind of skin care product that I have used? Cita dia mcm ni..I start guna produk untuk muka since sekolah rendah. If I'm not mistaken since darjah 5. Macam-macam jenis produk I try. Dulu famous Fair & Lovely. Mula2 pakai tu ok lah... Pas tu mai plak Fair Glow. Pown try jgk... After a long time tukar balik Fair & Lovely. 



Lama jgk la gna Fair & Lovely. Lepas tu bertukar pakai macam2 product from Avon. Tapi kulit x leh accept sgt so, pakai balik Fair & Lovely sbb murah n muka selamat sikit bila pakai cream ni. I jenis yang nk product tu ada cream and pencuci muka. Pencuci muka Fair & Lovely, I x berapa suka sbb dia melekit. So, I pakai pencuci muka Safi Gamat. Sangat berkesan and best! 


Lama sikit, nk try Nutox sbb dah meningkat remaja n dewasa sikit. Tapi mcm mahal ja plus byk sgt product kena amik..dah la I ni jenis x berdisplin sgt. Hahahaha...Finally try SKII. Just nak test sesuai x product ni dgn kulit muka. I beli SKII ni pown dkt BestBuyWorld. Beli yang pek kecik sahaja. 


So, my comment is, product SKII ni bagus. It's make my skin tak kering sgt la. Best guna tapi hati ini still x puas kan nk cari produk lagi bagus..hahahahaha

Try tgk blogger lain review pasal produk kecantikkan mana yang best. So, start survey2..ada yg x berkenaan sebb involved dgn chemical. It's can harm our skin. I don't want product yg boleh putihkan muka dgn segera, just want product yg boleh jaga muka dari datangnya jerawat2...Hahaha..

Finally, I beli pek percubaan Nour Ain. Serius produk ni mmg best! Dah lama jgk la guna. Perubahan dia mmg best. Jerawat x naik sgt n muka x oily sgt. Tapi kalo x jaga muka betol2 sah2 naek jerawat kan..Pek percubaan ni lengkap dia bagi Sabun cuci muka, UV Cream Foundation and Night Cream. I suka UV Foundation Cream. Lepas apply kat muka nampak la gebu sikit..hehehehe (perasan sat!)


Selain daripada tu, I suka jgk pakai masker kat muka. Sekarang ni mcm2 jenis masker ada jual. Nk buat sendiri pown boleh. Tujuan pakai masker ada bnyk. Ada yg nk lembabkan muka, nk buang whitehead and blackhead, bagi vitamin kat muka dan macam2 lagi. I suka guna Floral Mask from Dian Pixy. Warna purple ok..and bau dia wangi. Ramai dah blogger buat review how to wear this mask and also the benefits while using this mask. So, no need to elaborate more la ok.. :)  


Mask ni bila dah apply kat muka n tggu la dlm 20 minit ke 30 minit, after that tarik then tgk la whitehead melekat kat mask tu..Ya Allah..geli geleman..hehehe I pakai mask ni dua kali seminggu. Until now still pakai n have repeat order with them. You olls try la..x mahal pwon..boley contact through link yg I bagi tu k..

Lots of love by TheTiramisuLovers